Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Μέλι και παστέλι «έβρεξε» για τις αρκούδες του «Αρκτούρου»

ΣΤΟ ΝΥΜΦΑΙΟ

Μέλι και παστέλι «έβρεξε» σήμερα στο Νυμφαίο για τις 13 αρκούδες, που ζουν στο Περιβαλλοντικό Κέντρο του «Αρκτούρου», στην ορεινή Φλώρινα. Ένα γιγαντιαίο παστέλι 20 μέτρων, που παρασκευάστηκε από τη Λέσχη Ελλήνων Αρχιμαγείρων και έχει μπει ήδη στο βιβλίο Γκίνες, 50 ...
γλυπτά αρκουδάκια από μέλι και 14 μεγάλα μπισκότα μελιού και βουτύρου, που παρασκεύασε ο σεφ - ζαχαροπλάστης Στέλιος Παρλιάρος, προσφέρθηκαν στις αρκούδες, που ξύπνησαν από τη χειμερία νάρκη.

«Οι αρκούδες μαζεύτηκαν στην περίφραξη από νωρίς. Μύρισαν από μακριά τη μυρωδιά του μελιού, που αποτελεί μια από τις πιο αγαπημένες τους τροφές. Περίμεναν με ανυπομονησία αλλά, ευτυχώς, δεν μάλωσαν, αφού οι ποσότητες ήταν μεγάλες και υπήρχαν άφθονα γλυκά για όλες τους», λέει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η υπεύθυνη επικοινωνίας της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης, Βάσω Πετρίδου.

Προσθέτει, δε, ότι η σημερινή εκδήλωση είχε έναν συμβολικό χαρακτήρα.

«Οφείλουμε να προσφέρουμε μια γλυκιά ζωή σε αυτά τα αιχμάλωτα ζώα, που έχουν κακοποιηθεί και έγιναν αντικείμενο εκμετάλλευσης από τον άνθρωπο σε ζωολογικούς κήπους, ή σε τσίρκο, ώστε να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος για την προστασία των ελεύθερων αρκούδων», τονίζει, αλλά σημειώνει ότι «δεν πρέπει ποτέ να ταϊζουμε αρκούδες, που πλησιάζουν σε κατοικημένες περιοχές, γιατί μπορεί να συνηθίσουν να αναζητούν το ανθρώπινο χέρι για να τις θρέψει, ενώ η φύση έχει προβλέψει να αναζητούν μόνες την τροφή τους».

Η ΓΚΡΕΙΣ ΚΕΛΙ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΟ!

http://fimotro.blogspot.com/2010/04/blog-post_4476.html

Στη Γκρέις Κέλι, το σύμβολο/πρότυπο τηςαψεγάδιαστης ομορφιάςκαι κομψότητας του εικοστού αιώνα, είναι αφιερωμένη η μεγάλη έκθεση πουδιοργανώνεται στο Λονδίνο από το Μουσείο Victorial & Albert από τις 17 Απριλίου έως τις 26 Σεπτεμβρίου του 2010. Πιο συγκεκριμένα, η έκθεση παρουσιάζει πολύτιμα κομμάτια της γκαρνταρόμπας της, προσπαθώντας έτσι έμμεσα να ανιχνεύσει την εξέλιξη του στιλ της ως απαράμιλλου συμβόλου μόδας. Διάσημη ηθοποιός και σταρ του Χόλιγουντ, πριγκίπισσα του Μονακό, αλλά και καθημερινή γυναίκα, η Γκρέις Κέλι αποτελεί ίσως μία από τις πιο φωτογραφημένες γυναίκες, που πολλές θα έδιναν τα πάντα για να δοκιμάσουν ένα από τα φορέματά της. Στα εκθέματα της έκθεσης, μπορούμε να βρούμε καπέλα, τα πανάκριβα "Van Cleef and Arpels" κοσμήματα, τοαυθεντικό Hermes τσαντάκι της, αλλά και φορέματα από τις ταινίες της, όπως αυτά που φορούσε στην «Υψηλή Κοινωνία» του Τσαρλς Γουότερς, αλλά και στον «Σιωπηλό Μάρτυρα» του Αλφρεντ Χίτσκοκ. Τα βλέμματα όλων στην έκθεση θα «πέσουν» πάνω στο σατέν φόρεμα που φορούσε το 1955 όταν παρέλαβε το Οσκαρ ερμηνείας για την «Χωριατοπούλα» του Σίτον, σ΄αυτά που φορούσε όταν γνώρισε, αλλά και όταν παντρεύτηκε με πολιτικό γάμο τον πρίγκιπα Ρενιέ το 1956, αλλά και στα ρούχα υψηλής ραπτικής (1960 - 1970) αγαπημένων της σχεδιαστών και φίλων, όπως Dior, Balenciaga, Givenchy και Yves St Laurent.
Όλα αυτά τα σύνολα θα πλαισιώνονται από πλούσιο αρχειακό υλικό από τις ταινίες και τη ζωή της Γκρέις Κέλι, από αποσπάσματα βίντεο πόστερ, φωτογραφίες και βέβαια από το ολόχρυσο Οσκαρ με το οποίο τιμήθηκε.

Η εξαιρετική αυτή έκθεση αποτελείται από τρεις ενότητες που αντικατοπτρίζουν και ολόκληρη τη ζωή της:
- Η Ηθοποιός: Στην ενότητα αυτή παρακολουθούμε την πορεία της από πολύ νωρίς, όταν «προπονείτο» στη Νέα Υόρκη για θεατρική ηθοποιός. Γρήγορα, όμως, με την ξεχωριστή ομορφιά της τράβηξε πάνω της τα βλέμματα του Χόλιγουντ και από το 1951 έως το 1956 γύρισε 11 ταινίες, από το «To τρένο θα σφυρίξει τρεις φορές» με τον Γκάρι Κούπερ έως την «Υψηλή Κοινωνία». Ο Αλφρεντ Χίτσκοκ κατάφερε να «ξεκλειδώσει» όλη την ερμηνευτική δυναμική της και έβγαλε στη μεγάλη οθόνη τον αισθησιασμό, αλλά και τη σοφιστικέ προσωπικότητά της. Σ΄όλες τις ταινίες της δούλεψε πολύ στενά όχι μόνο με τους σκηνοθέτες, αλλά και με τους σχεδιαστές ρούχων (σ΄ αυτό βέβαια τη βοήθησε και η προηγούμενη καριέρα της ως μοντέλο). Ο μύθος της χτίστηκε κυρίως μέσα από τις ταινίες που έκανε με τον μεγάλο βρετανό σκηνοθέτη, καθώς τα ρούχα που φορούσε ήταν σχεδιασμένα από τη θρυλική ενδυματολόγο της Paramount Εντιθ Χεντ.
- Η νύφη. Όταν παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Ρενιέ, η Γκρέις Κέλι αποσύρθηκε από τον κινηματογράφο. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι την γαμήλια τελετή της παρακολούθησαν 30 εκατομμύρια τηλεθεατές, ενώ η τουαλέτα που φορούσε ήταν σχεδιασμένη από την Ελεν Ρόουζ και αποτελείτο από 450 γιάρδες δαντέλα και μετάξι!
- Η πριγκίπισσα: Η Γκρέις Κέλι μετά το γάμο της αφιερώθηκε στο πριγκιπικό της ρόλο ολοκληρωτικά -ο πρίγκιπας Ρενιέ την ανάγκασε και μάλιστα απαγόρευσε την προβολή ταινιών της στο Μονακό- και επικεντρώθηκε αφενός με στην οικογένειά της, αφετέρου δε σε διαφόρων ειδών φιλανθρωπίες. Ως πριγκίπισσα συνδέθηκε στενά με διάσημους σχεδιαστές, οι οποίοι την έντυναν επίσημα, αλλά πάντα μοντέρνα και γι΄αυτό συγκέντρωνε πάνω της όλα τα βλέμματα και καθιερώθηκε στις συνειδήσεις του κόσμου ως το άφταστο πρότυπο μόδας.

Στις πανελλήνιες εξετάσεις‏ η ευκαιρία για τους καθηγητές...


Στην αυθαιρεσία της κυβέρνησης να περικόψει το 30% του μισθού των καθηγητών (για να σωθεί ο τόπος;) μία είναι η απάντηση: Αποχή των εκπαιδευτικών από τις πανελλήνιες εξετάσεις.
Ας δούμε τότε πως θα διεξάγει τις πανελλήνιες η κ. Διαμαντοπούλου! Αν βάλει δημοσίους υπαλλήλους για επιτηρητές -συνταγή Αρσένη- να δούμε ποιους θα βάλλει για βαθμολογητές! Ας επανεξετάσει η κυβέρνηση τη θέση της γιατί οι υπάλληλοι της Βουλής, του εθνικού τυπογραφείου και άλλες κατηγορίες υπαλλήλων δεν είχαν περικοπές μισθού.
Για τους καθηγητές τώρα είναι η ευκαιρία: Ή επανέρχεται η...
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το δημοσίευμα »

Σάββατο 3 Απριλίου 2010

ΤΑ ΩΡΑΙΟΤΕΡΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ



ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ OFFSHORE ΑΚΙΝΗΤΩΝ...

Ρεπορτάζ : Κώστας Σιωμόπουλος
(από το ΒΗΜΑ της Κυριακής)


«Φοροπόλεμο» κατά των ιδιοκτητών ακινήτων μεγάλης αξίας που κρύβονται πίσω από τις υπεράκτιες (offshore) εταιρείες οι οποίες βρίσκονται στην Ελλάδα και οι οποίες διαθέτουν ως μοναδικό περιουσιακό στοιχείο έναακίνητο, συνήθως μία βίλα πολλών τετραγωνικών μέτρων στα βόρεια προάστια, στη Μύκονο, στη Χαλκιδική ή και σε άλλες πλούσιες περιοχές της επικράτειας, ξεκίνησε η κυβέρνηση. Η αρχή γίνεται...
Αναλυτικά ...

Έφαγαν και τα χρήματα για τα κέντρα αυτισμού! Δεν υπάρχει δικαιοσύνη να τους χώσει μέσα




Μέχρι και τα χρήματα που μας έδωσε η Ε.Ε για τα κέντρα αυτισμού έφαγαν οι υπεύθυνοι που είχαν αναλάβει να προχωρήσουν έξι κέντρα στις περιοχές της Κρήτης, Μακεδονίας,Θεσσαλίας,Ήπειρο και δύο στην Αττική. Μόνο...


το ένα λειτουργεί και έχει μόνο 4-5 παιδιά. Τα έφαγαν τα χρήματα που έβγαλε η Ε.Ε από το 1993 και από τότε ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Παλιολαμόγια τελικά δεν έχετε ούτε ιερό ούτε όσιο. Αλλά καλά κάνετε αφού δεν υπάρχει δικαιοσύνη να σας αρπάξει να σας χώσει μέρα.